8+ | 2013
Gottmer
ISBN 978-90-257-5521-8
NON-FICTIE , 15 p. , €14.95
gekartonneerd , uitklapboek
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Giga grote dino's

Marie Greenwood (auteur) Peter Minister (illustrator)

Dit grote uitklapboek zet zeven kanjers van dinosaurussen in de spotlichten. Elke pagina heeft dezelfde opbouw: informatie over het dier, de verspreiding, zijn eetgewoonten, de leefwijze en ook een vergelijkende schaal met de mens, zodat je goed kan inschatten hoe groot het werkelijk was.
Vervolgens krijg je een eerste flap, waarachter een dossiertje schuilt. Hier wordt er wat dieper ingegaan op de dino: afmetingen, verklaring van de naam, vindplaats, vijanden, enz. Dit is redelijk luchtig opgevat, een beetje in prikbordstijl en niet te moeilijk. Uiteraard krijg je nog een flap. Als je de flappen allemaal openvouwt, sta je oog in oog met de dinosaurus. Voor kleine kinderen zal dit ongetwijfeld indrukwekkend zijn. De achtergrond is een bestaande foto, de dino zelf is met de computer vormgegeven. De prenten bevatten geen verdere details.
Ondanks de moeilijke Latijnse namen is dit boek toch aantrekkelijk vormgegeven. Het is uiteraard het zoveelste boek in de rij en het zal enkel de echte liefhebbers kunnen bekoren. Qua originaliteit springt het er niet echt uit. Wat het dan wel aangenaam maakt, is dat het hele boek een vaste structuur aanhoudt. Dat schept duidelijkheid, herkenning en voorspelbaarheid.
Een indrukwekkend, groot boek dat soms wel onhandig is om te hanteren. Niet bijster origineel, maar wel leuk voor de liefhebbers.

Tanja Maes
Dinosaurussen
origineel: Amazing Giant Dinosaurs (Engels) - Margot Reesink (vertaler)