Gekke tante Agaat

Als de kinderen horen dat tante Agaat komt oppassen zijn ze helemaal niet akkoord. Ze kennen haar niet eens, maar mama en papa moeten weg en hebben ook nog een lijstje gemaakt met wat vooral Niet mag ...
Tante Agaat komt en leest met aandacht het lijstje van de dingen die de kinderen vooral niet mogen van hun politiek correcte ouders. Maar het draait anders uit. Ze mogen alles van tante Agaat: veel snoepen, laat opblijven en kliederen zoveel ze maar willen.
De tekst bestaat alleen uit de 'verboden' op het lijstje; de rest zie je in de illustraties die heel erg op de lachspieren werken. Het begint al bij tante Agaat zelf: ze is een aangekleed nijlpaard. Haar oubollige jurk en dito hoed maakt van haar een heel bijzonder personage. De krijttekeningen in mooie pastelkleuren laten heel veel expressie zien. De belevenissen van de kinderen en hun oppas zijn dan ook hilarisch. Wanneer de ouders thuiskomen, is het huis als vanouds netjes aan de kant en de kinderen gedragen zich voorbeeldig. Een prentenboek om te koesteren.