Geek Girl. Gouden bergen

Boek 4 in de chicklitreeks over Harriet Manners belooft reeds vanaf de eerste pagina gouden bergen. De verklaring van “goud” en “gouden bergen beloven” wordt reeds op de eerste pagina gegeven, net zoals in de voorgaande boeken de titel op de eerste pagina woordenboekgewijs wordt uitgelegd.
Het zet meteen de toon van de manier waarop het hoofdpersonage in het leven staat: met duidelijke nood aan structuur en duidelijkheid (en waar vind je meer duidelijkheid dan in een woordenboek?). Harriet is een kei in het maken van lijstjes om haar gedachten te ordenen en haalt al haar wijsheid uit vuistdikke encyclopedieën.
Na een doortocht in New York in het vorige deel woont Harriet met haar ouders en babybroer opnieuw in Londen en start er in de eindexamenklas van haar oude school. Weer aansluiting vinden en nieuwe vrienden maken wordt een hele uitdaging, zeker wanneer ze merkt dat haar oude vrienden Nat en Toby haar uit de weg gaan. Het leven als model lijkt even naar de achtergrond gedreven en ook de verbroken relatie met Nick speelt Harriet ernstig parten. In de nieuwe klas maakt ze zich niet erg geliefd in haar streven altijd de beste te willen zijn. Pas als de Yuki-Itomodecampagne uitkomt en Harriets gezicht in het straatbeeld en de magazines verschijnt, komt hier verandering in. Als Harriet ook wordt gevraagd voor een nieuwe modeshoot in Marokko zien haar klasgenoten haar pas staan. Harriet lijkt plots in het middelpunt van de belangstelling te staan en maakt massa’s vrienden. Voortgestuwd door al deze aandacht besluit Harriet om een groot feest te geven. Als dit feest uiteindelijk een flop wordt, ziet Harriet wie haar echte vrienden zijn en komt alles uiteindelijk toch nog goed.
Het vierde deel in de reeks 'Geek Girl' is weer onderhoudend en vlot geschreven. Het leven van een puber op zoek naar een eigen identiteit blijft hierin een vast gegeven. De gelijkenis met 'Bridget Jones' is nooit ver weg; het hoofdpersonage lijkt steeds in onmogelijke situaties terecht te komen. De cover oogt opnieuw zeer aantrekkelijk mét glitterbril waarbij de oorspronkelijke titel 'All that glitters' nog beter aansluit.