Geef mij maar ijs!

Flint woonde ooit op de Noordpool. In een huis van ijs. Maar dat huis van ijs veranderde in een plasje. En in een plasje kan je niet wonen. Dus gaat hij op zoek naar een nieuw huis. En dat vindt hij. Een voor ons doodgewoon huis, in een voor ons doodgewone straat. Best wel fijn, alleen … Flint mist de kou, de echte noordpoolkou en gaat op zoek naar verkoeling. Vindt Flint wat hij zoekt?

Dit is een heel fijn boekje voor jonge lezers. De pagina’s bevatten niet te veel tekst. De zinnen zijn kort en een hebben eenvoudige zinsbouw. En toch slaagt de auteur erin om veel inhoud te brengen. Het boekje zet een heel actueel thema, de klimaatopwarming, in de kijker. Dankbaar voor leerkrachten die graag met jonge kinderen rond dat thema werken.

De illustraties passen perfect bij de tekst en vertellen hun eigen verhaal zonder afbreuk te doen aan de inhoud. Integendeel, ze verrijken het boekje. Mens en dier komen in alle vormen en kleuren voor. De tekeningen zijn fris en heel gevarieerd. Als kers op de taart zit er ook een mooie gedoseerde dosis humor in.

Dat alles maakt het heel geschikt en toegankelijk voor een breed publiek van jonge lezers. Perfect om zelf of voor te lezen, in de klas of thuis.

Dit is het tweede boek van dit duo auteur-illustrator.