Gangsterschool

Piramide van Verderf

In dit derde deel van de Gangsterschool gaan Charlie en Milly op studieweek. Zelf zitten ze op het Rabauw College, een school met een prima reputatie, tenminste als je ambitie in het misdaadmilieu ligt. Dieverij, hacken, besluipen en vermommen zijn slechts enkele van de vakken die je er kan volgen. Alleen kinderen van meestercriminelen worden er toegelaten.

Charlie en Milly zijn buitenbeentjes op school want ze houden van betrouwbaarheid … Nu ze te horen gekregen hebben dat ze verplicht op studieweek moeten naar het Kruimeling College (een andere gangsterschool) bekruipt de angst hen. Een ergere school bestaat er immers niet. Overleven ze de week, worden ze ontmaskerd als betrouwbaren of komen ze levend uit het hol van de leeuw?

Kate (Katherine) Wiseman weet hoe ze spanning kan opbouwen in een boek. Het verhaal neemt een vliegende start met een dolle rit in een schoolbusje. Nadien neemt het tempo weer wat af om geleidelijk aan naar een climax toe te werken. Wie uiteindelijk denkt dat je weer even tot rust kan komen omdat het einde in zicht is, vergist zich. Het verhaal eindigt met een cliffhanger van formaat. De trouwe lezers van de reeks hebben dus opnieuw een boek om naar uit te kijken.

In 35 relatief korte hoofdstukken vertelt Kate met haar vlotte schrijfstijl het avontuur van Charlie en Milly op het Kruimeling. Veel illustraties staan er niet in. Grompie wordt telkens bij het begin van een hoofdstuk afgebeeld en enkele keren krijgen we een aangepaste lay-out wanneer het programma van de dag wordt meegedeeld. Het programma wordt steeds omrand door een metalen ketting die ook op de kaft van het boek zichtbaar is. Er wordt ook voldoende witruimte gelaten, handig als je ’s avonds leest met een schemerlampje naast je bed.

Een prettig, avontuurlijk, spannend en grappig verhaal voor lezers van de derde graad van de lagere school (10 tot 12 jaar).