Frankenstein

'Frankenstein' is een leuk vormgegeven prentenboekje vol geestige liedjesteksten waar jonge kinderen lekker bij kunnen griezelen. De insteek is heel gevarieerd: ze gaan over Miss Dracula, de vinger van James Bond, monsters, een weerwolf of een rat, maar ook over superhelden als Superman, Batman & Robin en over Robinson Crusoë.
Originele zwart-witte en groene prenten sluiten nauw aan bij de tekst en geven de sfeer goed weer. De teksten zijn voorzien van een in groene hoofdletters gedrukte titel en een symbooltje dat verwijst naar het nummer van het liedje op de cd.
De cd staat vol expressieve muziek, soms angstaanjagend, griezelig, dan weer vrolijk en grappig, soms luid en dan weer stil. De muziek is van Heinz Karl Gruber, en wordt gespeeld door het Spectra Ensemble. Het is echter steeds dezelfde stem die de liedjes zingt of de teksten op muziek voordraagt (Pieter Embrechts) en je hoort telkens dezelfde instrumenten, waardoor je na een tijdje het gevoel krijgt dat er wat weinig afwisseling in zit. Maar toch een origineel en sfeervol geheel dat bijna als een hoorspel lijkt opgezet.