Finn en de maan

'Finn en de maan' verscheen samen met 'Finn en de zon' en is één van de eerste boeken bij Clavis van schrijfster en muziekdocente Lin de Laat.
Finn heeft het moeilijk om de slaap te vatten en vraagt raad aan de maan. Die leert hem schaapjes tellen, maar al gauw zijn ze beiden de tel kwijt. Finn besluit dan maar om op zijn hoofd te gaan staan en ... hij valt. Daarna heeft de maan toch een veiliger idee en leert hij Finn een versje. In dit boekje herkennen peuters vast hun avondritueel. Zoals vele peuters is Finn bang alleen in bed, maar gelukkig is de maan er. Waarom op je hoofd staan een remedie is tegen slapeloosheid, is me wel nog steeds een raadsel.
Elisa Squillace illustreerde beide boekjes over Finn. Ze werkte met pastel en gebruikte duidelijke zwarte contouren om de figuren vorm te geven. De prenten zijn zeker geschikt voor deze leeftijdsgroep en ook de afgeronde hoeken en stevige pagina's zorgen ervoor dat peuters er naar hartenlust in kunnen bladeren. Het boekje mikt op peuters vanaf 2,5 jaar, maar de pagina's bevatten heel wat tekst. Dit neemt helaas ook een deel van de charme van de illustraties weg.
Dit boekje is geen literair kunstwerkje, maar informeert en amuseert ongetwijfeld menig peuterklasje. Achteraan als extraatje ook een liedje om samen met je peuter(s) te zingen.