Er was eens een prins en die wou een prinses

Zeven sprookjes op rijm

In dit boek vind je zeven bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault maar met een moderne twist naverteld op rijm, zoals 'De wolf en de zeven geitjes', 'Het lelijke eendje' en 'De gelaarsde kat'.
De sprookjes in dit boek zijn eerder verschenen in 'Er was eens ...' en 'Lang geleden ...' in de serie 'Sprookjes op rijm' van Douwe Egberts. De teksten op rijm lezen vlot. De sprookjes zijn in een modern jasje gegoten terwijl ze goed herkenbaar blijven. Ze variëren in lengte van vier tot tien pagina’s.
Het meest opvallend zijn de vrolijk ingekleurde illustraties over een tot twee pagina’s. Het zijn fantasierijke schilderijtjes met grappige details.
Onderaan de inhoudstafel van het boek vind je een QR-code. Als je deze code scant met je smartphone dan kom je uit op een webpagina waar de auteur twee sprookjes voorleest: www.gottmer.nl./gottmer/blog/er-was-eens-een-prins-en-die-wou-een-prinses. Het gaat om 'De nieuwe kleren van de keizer' en 'De prinses op de erwt'.