En toen zei de draak ...

Een reis rond de wereld in dertig sprookjes

'En toen zei de draak ...' neemt je mee op reis rond de wereld in dertig sprookjes, beginnend met een Chinees scheppingsverhaal over geesten, de eerste mensen met een drakenlichaam en een reddende reuzenschildpad. Tot mijn favoriet behoort het Irakese verhaal van de zingende roos waarin twee koningskinderen weggehaald worden bij hun ouders. Om zijn zus terug aan het lachen te brengen, gaat haar tweelingbroer op zoek naar de lachende roos. Ook het Russische 'Sadko en Wolf en Maan' uit Alaska werd meer dan gesmaakt.

Kleurrijke personages en mythische figuren dompelen je onder in een wondere sprookjeswereld die tot de verbeelding spreekt. Het verhaal van Ginger en de kaketoe vertelt de lezer over de dood, terwijl het wondermooie verhaal over de oorlog tussen de zee en de lucht de schepping van de rotsen schetst. Oogverblindende prinsessen, zwarte kaaimannen, een jaguartweeling, Baba Yaga ... dit boek heeft het allemaal.

In dertig korte verhalen brengt Sabine De Vos eeuwenoude verhalen en legendes samen. Vertellend over de Inca’s, Eskimo’s en indianen komen verschillende culturen aan bod. Stuk voor stuk zijn de verhalen pareltjes, een genot om te lezen, boordevol wijsheden en lokale tradities. Vooraan in het boek geeft een wereldkaart een overzicht van de herkomst van alle verhalen. Een inhoudstafel zet de verhalen nog eens op een rij. Een link met onze eigen, gekende sprookjes uit Europa is nooit echt ver weg. De geschilderde illustraties van de hand van Emilie Lauwers in zachte pastelkleuren zijn sfeervol en brengen het boek in evenwicht. ​Een harmonieus boek, schitterend in taal en beeld!