6+ | 2011
Ploegsma
ISBN 978-90-216-6889-5
FICTIE , 135 p. , €19.95
gebonden , verhalenbundel
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Elfjes, pony's en prinsessen

Het grote voorleesboek voor kleine meisjes
Nannie Kuiper (auteur), Arthur van Norden (auteur), Angela Dol (auteur) Alex de Wolf (illustrator), Jet Boeke (illustrator), Els van Egeraat (illustrator)

Dit voorleesboek biedt een selectie van meerdere verhalen. Men heeft vooral gekozen voor verhalen waar kleine meisjes naar vragen, zoals sprookjes, verhalen over prinsesjes, ballet, over de lievelingskleur roze ... maar ook gevoelige thema’s zoals verliefd zijn, gepest worden, komen aan bod.
De verhalen zijn erg divers, vaak geschreven door bekende boeiende jeugdauteurs. Sommige zijn nieuw, andere werden reeds uitgegeven en worden hier nog eens opgenomen. Ze wedren in een verzorgde lay-out gegoten, met prachtige illustraties. De overzichtelijke inhoudstafel met vermelding van zowel de auteur als de illustrator is een pluspunt.
Veel verhalen zullen de jonge toehoorder sterk aanspreken en hierbij denken we niet alleen aan de 'typische' meisjes. De selectie op dit thema lijkt me gedaan vanuit commerciëel oogpunt. Drie elementen maken een dergelijk boek aantrekkelijk: de relatief goedkope prijs voor een ruim gamma aan verhalen, een veelheid aan goede verhalen en een bonte variatie aan tekenstijlen van tevens goede illustratoren. Hierdoor vormt dit voorleesboek een mooi geschenkidee, maar het mist vernieuwing.
 
 
 

Hilde Ramboer