Eendje achterna

Hoog in de bergen, vlak bij een gletsjer, woont familie konijn. Bunny konijn roept in paniek haar broertjes Peter en Bob. Ze heeft haar lievelingsdiertje laten vallen en het gele plastic badeendje drijft weg in een woest bergbeekje. Ze nemen een bootje en varen vlug achter het eendje aan in de hoop het terug aan zus te geven. Hoe verder ze varen, hoe groter de rivier wordt. Eerst komen ze in het bos familie vos tegen, maar zij hebben eendje niet gezien. De rivier stroomt door een vallei, maar hier vinden de drie avonturiers het eendje niet. De rivier mondt uit in een groot meer en ook hier blijft het eendje onvindbaar. Bunny, Peter en Bob komen langs kastelen, tulpenvelden, industriegebieden, kleine dorpjes en grote steden maar kunnen nergens het gele eendje vinden. En na een lange reis mondt de rivier uit in de zee. Zullen ze daar het eendje terugvinden?

Dit is een prettig zoekboek. Naast het eendje kan je ook zoeken naar andere figuren zoals de slak, de witte kip, de geit en een joggende hond. Voor het verhaal start worden de verschillende figuren voorgesteld, zodat je niet enkel de tocht van het eendje meemaakt, maar in feite dertien verschillende verhalen kan volgen. Het is een tof idee om een rivier te volgen, van bron tot de zee, en dit te combineren met — per pagina — verschillende landschappen, dorpen, steden, industrieën en op het einde een totaaloverzicht mee te geven.  

Het is een realistisch getekend boek naar landschappen toe. De ‘menselijke’ dieren zijn goed herkenbaar. Sommige pagina's — zoals die in de stad — zijn echt wel druk.

Als een van de vele zoekverhalen springt dit boek er niet echt uit, de figuren en tekeningen zijn ‘netjes’ en voelen te klinisch aan.