Een olifant in onze stad

Vandaag werd er een olifant gespot in de straat van Ben. Een olifant? Wat komt die hier doen? Wat als hij kleren wil gaan kopen? Of wat als die de bus wil nemen. Of al eens aan gedacht wat er zal gebeuren als hij naar de speeltuin gaat of een duikje wil nemen in het zwembad? Misschien dan toch best de politie even bellen? Benieuwd welke ravage de olifant gaat aanrichten of hoe het verhaal gaat aflopen? Je zal versteld staan ... 

Een grappig verhaal over wat er kan gebeuren als er een olifant opduikt in je straat. Het verhaal op zich is niet zo speciaal en het einde vond ik een beetje voorspelbaar. De illustraties zijn wat hoekig, wat spits en ook niet mijn stijl. Ook het kleurenpalet mocht wat vrolijker. Door de keuze van de kleuren, waaronder veel grijs, voelt het wat somber, wat doods aan. Een prentenboek mag voor mij wat kleurrijker zijn. 

Desondanks hebben de kinderen wel genoten van het verhaal en konden ze er wel mee lachen. Het is geen slecht boek maar er bestaan wel veel soortgelijke verhalen.