1+ | 2017
Veltman Uitgevers
ISBN 978-90-483-1459-1
FICTIE , 12 p. , €7.99
gekartonneerd , kartonboekje
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels

Een kijkje nemen

Kleuren
Aimée Chapman (auteur), Natalie Munday (auteur), Pip Tinsley (auteur) Aimée Chapman (illustrator), Natalie Munday (illustrator), Pip Tinsley (illustrator)

Met dit kartonboekje kunnen kleuters de verschillende kleuren ontdekken en leren kennen. Op elke dubbele pagina komt één kleur aan bod en wordt gevraagd of het kindje iets van die kleur ziet wanneer hij door het kijkgat in het midden van het boekje kijkt. Deze opening wordt steeds kleiner tot je op de laatste bladzijde je eigen gezicht helemaal kan zien in een spiegel. De rand van de kijkgaten heeft telkens een andere kleur waardoor je een regenboogeffect krijgt.

Dit is het zoveelste kartonboekje over kleuren. De uitgever probeert er een meerwaarde aan te geven door de opening in de blaadjes en het spiegeltje op de laatste bladzijde, maar er wordt geen duidelijke link gelegd met het thema kleuren. De keuze voor een beperkt aantal kleuren is positief doch waarom er naast groen, blauw, rood en geel enkel ook roze aan bod komt is wel wat vreemd. Enkele kleuren worden gekoppeld aan gekende concepten zoals gele eendjes en groende blaadjes, maar blauw en bootjes en roze en potloden zijn minder logische associaties.

Hilde Ureel
Kleuren
origineel: Sneak-a-Peek Colours (Engels)