Een kerstboom voor Lotje

Dit leuke pop-upboek is een heruitgave van het bekende boek over Lotje. Lotje bereidt zich voor op Kerstmis. Voor de Kerstheks haar cadeautjes brengt, moet de kerstboom klaar zijn. Onverwacht moet ze op de dochter van de Kerstheks passen en dan staan de Berenheks en de Gierenheks voor de deur. Ze bakken samen koekjes en versieren de kerstboom. Het wordt weer een gezellig feest!
Dit boekje bevat niet enkel pop-ups; je kan in sommige prenten ook voor beweging zorgen door aan het ene of andere flapje te trekken. Zo vliegt de raaf echt en lijkt het wel of één van de heksen echt aan een koekje knabbelt.
Het kleurgebruik in de prenten van Lieve Baeten zorgt voor een rustige, oergezellige sfeer. Erg geschikt om voor het slapengaan voor te lezen. Een klein punt van kritiek is toch het feit dat je al lezend het gevoel krijgt dat de prenten slechts een paar hoogtepunten uit het verhaal weergeven. In de kantlijn staat telkens tekst die veel meer behelst dan enkel wat op de prent afgebeeld is.
De boeken over Lotje zijn in vele gezinnen al bekend, ook zonder pop-upversie, maar dit boek voegt toch weer iets extra's toe aan de reeds uitgebreide collectie. Een leuk kerstcadeau!