Een grote stap

Wie een boekje over de eerste schooldag wil om zijn peuter voor te bereiden op die grote stap in zijn prille leventje, heeft maar uit te kiezen. Of het nu om Nijntje, Karel, Anna, Milan of kleine Huppel gaat, allemaal gaan ze naar school. Keuze genoeg dus, zou je zo denken, maar dit prentenboek mag terecht een plaatsje opeisen in het reeds ruime aanbod.
Al sinds Peddeltje een heel klein eendje was, droomt hij ervan om naar school te gaan. Wanneer het dan eindelijk zover is, gaat het toch gepaard met een mix van gevoelens: angst voor het onbekende, maar ook trots omdat hij zo groot is dat hij naar school mag. Dat is immers toch een grote stap voor een kleine eend.
Gelukkig is een schooldag gevuld met fijne dingen en heeft mama eend eraan gedacht om een veertje uit haar eigen pluimenkleed mee te geven, zodat eendje voelt dat mama altijd aan hem denkt. Als het knuffellapje ook aanwezig is en hij veel plezier maakt met zijn vriendjes, kan de dag niet meer stuk. Peddeltje kijkt al uit naar de volgende schooldag en de volgende en de volgende ...
Wat sfeervolle tekeningen betreft, spant dit boek de kroon. Hoe Peddeltje het veertje van mama tegen zich aandrukt, hoe hij haar soms toch mist tijdens de lange dag, hoe de eendjes samen knutselen en koekjes delen: het is een en al vertedering die van de pagina’s spat. Dit is zo’n prentenboek dat een grote glimlach bij uw recensent van dienst tevoorschijn tovert. Bovendien is het een uiterst bruikbaar prentenboek voor de peuter/kleuter die stilaan klaar is voor de grote stap. Een vrolijk, blijmakend prentenboek, fijn toch?