Een ei voor de Gravin

In het samenleesboek 'Een ei voor de Gravin' lezen de (groot)ouders de normaal gedrukte tekst. De éénlettergrepige woorden die vetjes en in het groot gedrukt werden, zijn voor de beginnende lezer. Zo kan een kind dat nog maar net leert lezen al meelezen in dit spannende en grappige verhaal. Samen lezen is hier de boodschap, want niets is immers zo gezellig!
Dit verhaal gaat over een eigenwijze en ietwat verwaande jonge Gravin. Elke morgen krijgt ze van Oscar de kok het perfecte eitje: niet te hard, niet te zacht en met een snuifje zout. Als de kok op een dag opeens verdwenen is, begint de zoektocht naar iemand die een even perfect eitje kan maken. Dat deze zoektocht niet echt loopt zoals je zou denken, mag je zelf ontdekken in dit boek.
De charmante interactie tussen de excentrieke Gravin en Marie de huishoudhulp wordt ondersteund door kleurige en vrolijke waterverfillustraties. Telkens je een bladzijde omslaat, word je beloond met nog meer van dit moois. Zo gaat het lezen vlotter en maken auteur Tanneke Wigersma en illustrator Linde Faas een mooie mix tussen een prentenboek en leesboek.