Een dier in het bos

'Een dier in het bos' is een leerrijk kijk- en leesboekje voor beginnende lezertjes. In het boekje vind je informatie over zeven diertjes: de eekhoorn, de slak, de specht, de ree, de uil, de pad en de vos. Op twee dubbele pagina's kom je alles over ze te weten. De eerste pagina - 'Dit ben ik' - geeft een uitgebreide beschrijving van het dier onderverdeeld in korte deeltjes bv. kop, vacht, nek, poot ... Hiernaast vinden we onder de noemer 'Vraag maar raak!' een kort interview van het dier. Wat maakt je blij? Wat vind je niet leuk? Wat eet je graag? Hoe ben je als kind? Het dier geeft antwoord. Leuk, dit maakt het gegeven 'Weetjesboek' minder afstandelijk. Op pagina drie - 'Zo leef ik' - krijgen we nog meer informatie, zoals bijvoorbeeld de woonplaats, de groei of de familie van het dier. Leuk is ook nog de pagina boordevol eenvoudige tips die je vertellen hoe jij dit dier kan helpen. Een leuk weetje maakt het geheel af.

De informatie is op een overzichtelijke wijze over het blad verspreid. Het lettertype is voldoende groot en de zinnen kort genoeg. Voor beginnende lezertjes kan het wel wat overweldigend overkomen. Er is best wel wat tekst per pagina. Bij de voorstelling van het dier vinden we één foto. Voor de rest krijgen we veel duidelijke illustraties in kleur die telkens een stukje tekst vergezellen. Een uitgebreid weetjesboek voor jonge natuurliefhebbers!
Vreemd vond ik de geur die door de kamer walmde bij het openen van het boek. Als het de bedoeling was dat je je in een paardenstal waant, is dit alvast geslaagd! Zo niet zou de uitgever toch best even checken wat er misliep ... Dit is wel erg overweldigend.
'Een dier in het bos' hoort thuis in de reeks: 'Lees je slim: Dieren' waarin ook verschenen 'Een dier in huis', 'Een dier in de tuin', 'Een dier bij de boer'. Leuk om te weten is ook dat er een werkbundeltje bij dit boekje gedownload kan worden. Zo kan je er ook nog eens mee aan de slag in de klas!