Eén klein vogeltje

Robin is een klein vogeltje dat gelukkig leeft in een boom in de tuin van een man. Op een dag besluit die dat de boom – en het huis van Robin – weg moet omdat anders zijn sla niet kan groeien. Robin vindt dat niet eerlijk en bedenkt een plan. Ze vertelt het door aan alle dieren die ze kent en zij vertellen het op hun beurt ook door. Over de hele wereld doen de dieren mee. Onwaarschijnlijk wat één klein vogeltje kan!

Stel je voor dat jouw huis zomaar van de ene op de andere dag moet verdwijnen. Je wordt dakloos en moet op de dool. Dat is wat heel veel dieren dagelijks meemaken. Sheryl Webster wil ons daarop attent maken met dit verhaal. Ze doet dat door de rollen een keer om te draaien. Omdat je meeleeft met het vogeltje, ben je blij dat haar plannetje lukt. Tegelijkertijd groeit – hopelijk – het besef dat wij, mensen, verantwoordelijk zijn voor haar probleem.

De grappige prenten houden de boodschap luchtig. Helen Shoesmith weet de dieren zeer waarheidsgetrouw weer te geven, zonder dat ze aan persoonlijkheid moeten inboeten. De grootte van de illustraties is wisselend en met de lay-out wordt er voor dynamiek gezorgd. Achteraan in het boek krijgen de lezers nog even een duiding bij het verhaal, een soort van nabeschouwing. Laat het boek vooral een warme oproep zijn om allemaal ‘één klein vogeltje’ te zijn.

Een boek voor alle liefhebbers van onze fauna en flora.