Drie stoutertjes

Dit boekje verzamelt zestien leuke versjes voor peuters en kleuters. Het gaat over alledaagse dingen die erg herkenbaar zijn. Het gaat over snoepen, niet willen eten, zoentjes voor het slapengaan, in bad moeten enzovoort. De rijmpjes klinken leuk en zijn best ondeugend. Ik ben er zeker van dat de meeste kinderen ze erg grappig zullen vinden.

De tekst staat per vier regels gegroepeerd. De titel wordt telkens iets groter in vetjes gedrukt. De versjes worden in beeld gebracht door Liesbet Slegers, die met haar felle kleuren en zwarte lijnen haar stempel drukt op deze uitgave. Het schrijversduo, Marianne Busser en Ron Schröder, heeft al een boekenkast vol uitgebracht en hun werk begon me de laatste tijd te vervelen. Dit boekje geeft me geen euforisch gevoel, maar het valt wel positief op in de rij van boekjes die ik van hen reeds heb gelezen.

Met deze uitgave haal je niets origineels in huis, maar het is wel prettig. De versjes zijn allemaal best kort waardoor je ze op zowat elk moment zeer goed kan gebruiken. Meer dan één minuut heb je niet nodig. Veel plezier!