Donders! Je mag de tandarts niet bijten!

Jan en Dani zijn twee goede vrienden die toevallg allebei dezelfde familienaam hebben en toevallig ook in hetzelfde huis wonen. Ze hebben altijd de beste bedoelingen, maar het draait steeds anders uit dan ze willen. Zo blokkeert Dani de tandartsstoel en laat ze de doosjes met de kunstgebitten vallen waadoor deze verwisseld raken. Spijtig genoeg wordt hun eigen juf hier het slachtoffer van, net op het moment dat de inspecteur langskomt in de klas. Jan en Dani doen al het mogelijke om alles weer goed te maken en uiteindelijk lukt dit hen wel, waarna ze beloond worden met een lekker ijsje.
Heel vlot geschreven boekje dat je liefst in één ruk uitleest. Het verhaal is boeiend en ook herkenbaar. De fijne humor en een aantal leuke woordspelingen zorgen ervoor dat je heel de tijd met een glimlach zit te lezen.
Jan en Dani worden beschreven als echt leuke kinderen die in hun enthousiasme en achteloosheid soms een aantal zaken over het hoofd zien zodat de gevolgen niet te overzien zijn. Ze zijn echter door en door goed, waardoor ze ook onmiddellijk in de bres springen voor wie hen lief is. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukjes van drie à vier pagina's, met per hoofdstuk minstens één leuke illustratie. Soms beslaat die illustratie een deel van de pagina, maar soms is ze ook paginagroot. Heel aantrekkelijk boekje dat voor veel leesplezier kan zorgen.