Don Quichot

Deze kinderversie van de wereldklassieker 'Don Quichot' van Miguel Cervantes is een schot in de roos! Rosa Navarro Durán herschreef het originele verhaal en maakte het toegankelijk voor kinderen. In 25 korte hoofdstukken kom je alles te weten over de overmoedige Don Quichot en zijn schildknaap Sancho Panza. Elk hoofdstuk vertelt een afgerond verhaal over een of ander idioot of dwaas plan van de zogenaamde ridder en daarom laat het boek zich makkelijk lezen. Deze versie van Don Quichot is dus ideaal om jongere lezers te stimuleren zelf een volledig boek uit te lezen.
Dit boek onderscheidt  zich van andere versies door de bijzonder mooie uitgave van Tutti. Het boek is vrij klein van formaat, heeft een groot lettertype en een mooie bladspiegel. De humoristische, stripfiguurachtige tekeningen van Francesc Rovira zijn bijzonder mooi en maken het boek echt af. Het beperkte kleurgebruik geeft de tekeningen een stoere uitstraling. Bij de meeste prenten staat nog een (stukje van een) zin schuingedrukt om de prent te situeren in het verhaal. Dat vind ik persoonlijk overbodig en eerder wat storend.
Ook voor leerkrachten uit de lagere school kan dit boek een origineel vertrekpunt zijn om vakoverschrijdend mee te werken. Op de website tutti.nl vind je veel lesideeën en verwerkingstips om met dit boek aan de slag te gaan. http://www.tutti.nl/tutti-idee-don-quichot.htm.
Conclusie: een uitermate mooi (voorlees)boek voor jong en oud!