Dolfje Weerwolfje

Sins het eerste boek over Dolfje Weerwolfje in 1996 verscheen, schreef Paul Van Loon nog elf boeken over zijn geliefkoosde weerwolf. Ondertussen werd er ook een film gemaakt van het allereerste boek en daarvan verscheen nu ook een aparte filmeditie. Enkel kaft en vormgeving werden aangepast en ook een brief van de auteur werd toegevoegd. Verder is er inhoudelijk niets veranderd.
Dolfje wordt wakker tijdens zijn zevende verjaardagsnacht. Eindelijk is hij zeven jaar, hier had hij zo naar uitgekeken. Maar dan schrikt Dolfje zich rot: hij heeft overal haar en zijn handen en voeten zijn poten geworden. En dan komt Timmie plots binnen, zijn pleegbroer en beste vriend. Die schrikt uiteraard ook, maar gaat er meteen van uit dat het wel vanzelf over zal gaan. Maar het gaat niet over. Elke nacht bij volle maan voelt Dolfje de drang om naar buiten te gaan.
Dolfjes ouders lieten hem achter en zo kwam hij terecht in Timmies gezin. Timmies ouders gingen van hem houden alsof hij hun eigen zoon was. In eerste instantie walgt Dolfje van de Wolf die hij ’s nachts wordt, hij wil gewoon zijn zoals iedereen. Als hij zijn pestende buurjongen de stuipen op het lijf jaagt, heeft hij even plezier in zijn maandelijkse transformatie, maar al gauw komt het besef dat hij echt anders is. Hij loopt weg, maar tijdens zijn zoektocht naar zichzelf ziet hij (dankzij opa Weerwolf) in dat het helemaal niet erg is om anders te zijn.
Sinds het verschijnen van dit eerste boek is de serie rond Dolfje een echt succes. De boeken zijn gericht op beginnende lezers van het tweede leerjaar.