7+ | 2012
Alkmaar : Kluitman
ISBN 978-90-206-8179-6
FICTIE , 80 p. , €12.50
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels

Dino is mijn vriend

Harmen van Straaten (auteur) Harmen van Straaten (illustrator)

Mark wil dolgraag een huisdier. Liefst een hond. Liefst die ene puppy van bij de dierenwinkel. Elke ochtend voor hij naar school fietst, stopt hij even voor het raam van de dierenwinkel om de puppy te zien. Daardoor komt hij vaak te laat op school. Maar Mark mag geen huisdieren. Papa kan er niet tegen, dan moet hij niezen en krijgt hij rode vlekken in zijn gezicht.
Op een ochtend staat Mark voor het raam van de dierenwinkel en de puppy is verdwenen. Nu zal hij de puppy nooit meer kunnen zien!  Meneer Wolf, de eigenaar van de dierenwinkel, heeft toch iets voor Mark. Het is een groot ei en niet zomaar een groot ei …
Zoals je al kan raden is het een dino-ei. Mark, de ongeoefende huisdierenliefhebber, moet ineens voor een kanjer van een exemplaar gaan zorgen en dat nog wel stiekem! Mama en papa mogen niet weten dat hij een dino als huisdier heeft. Maar hoe doe je zoiets stiekem? Samen met zijn vriend Auke bedenkt hij een plan. Hoe lang kunnen ze hun geheim bewaren?
Een hilarisch verhaal over twee vrienden die voor een dino willen zorgen. Met een ongelooflijk vlotte pen beschrijft Harmen van Straaten de avonturen van wat voor vele jongens een droom lijkt: een dino als huisdier. Gelukkig worden de ongemakken en de kleine probleempjes ook beschreven zodat het duidelijk is dat je hier best enkel over droomt. Want waar verstop je een huisdier zo groot als een huis? Of wat als je huisdier een bos kaal eet op één nacht? Een echte aanrader voor jonge lezers die van dino’s houden.
De lay-out vind ik netjes gedaan. Bladzijden met meer en minder tekst wisselen elkaar voldoende af zodat de jonge lezers niet ontmoedigd geraken. Waar je het boek ook openslaat, er is telkens minstens één illustratie te zien. De illustraties zijn van Harmen van Straaten zelf. Het zijn fijne tekeningen die niet te strak zijn en daar hou ik wel van. Hij gebruikt verschillende kleuren in zijn tekeningen maar weet toch soberheid te bewaren.
Dino is ook mijn vriend!

Katrien Van Ton...
Avontuur | Huisdieren | Dinosaurussen