Dierenparade

Een boek vol geluiden

De leeuw nodigt dieren uit alle werelddelen uit op zijn verjaardag. Bij elke illustratie hoort een symbooltje dat verwijst naar de bijhorende cd. Hierop zijn - hoofdzakelijk - dierengeluiden te horen van de dieren die op die pagina staan afgebeeld of je kan horen hoe een bepaalde actie klinkt, zoals de kikkers die zich in een vliegtuig verplaatsen. Op het einde brult de leeuw van geluk en hoor je een verjaardagsliedje.
Het idee is wel leuk maar dit boekje is voor een kleuter moeilijk hanteerbaar. De geluiden volgen elkaar heel snel op en duren erg kort. Eer je door hebt over welk dier het gaat, is het al afgelopen (gemiddelde duur 10 sec). Het boekje is enkel te gebruiken als een volwassene (en met volle aandacht) de code van de signalen volgt op een laptop en alzo de illustraties bijtijds omslaat met de snelheid van de opeenvolgende dierengeluiden. Een kind kan dit nooit alleen systematisch volgen. Ook zijn bepaalde opnames niet goed te herkennen.
De primitieve tekenstijl, met een rudimentaire voorstelling van de dieren en vaal lijkende kleuren, is weinig uitnodigend. De dieren missen expressie en ook de achtergrond komt statisch over.