Die® leest

Goed nieuws voor de liefhebbers van het mooie beeldwoordenboek ‘Die daar’ dat uitkwam in 2014. 'Die leest' is een stevig kartonboekje met een gelijkaardige en net zo verzorgde lay-out als grote broer. Het is een hoogst origineel letterboek voor nieuwsgierige kleuters of beginnende lezertjes waarin alle letters en klanken mooi verbeeld worden. Niet alleen a, b, c, ... dus maar ook de lange aa, tweeklanken en lettergroepen als sch. Op deze manier sluit dit boekje heel mooi aan op de manier waarop eersteklassertjes taal aangereikt krijgen op school. Dat maakt het voor mij een bijzonder goed boekje. De letters die aangebracht worden komen ook niet enkel in het begin van het woord voor. Zo vind je bij de w: wigwam, maar ook meeuw en leert het kind de letter herkennen op verschillende plaatsen in een woordbeeld.

De foto’s en tekeningen van de woorden zijn eenvoudig, in heldere kleuren en sprekend. Het boekje wordt niet saai door de afwisseling van vintage gele en fuchsiakleurige pagina’s.

Wat mij betreft is dit hippe letterboek een topper en helpt het ouders om op een leuke manier aan de slag te gaan met hun eerste lezer.