Derek het schaap

Een zoem voor jou

Liefhebbers van de boeken van Julius Zebra zullen opgetogen zijn: Derek het schaap, een creatie van dezelfde auteur, doet zijn intrede. Nieuw zijn deze korte stripverhalen niet. De auteur maakte deze kortverhalen al eerder, maar bundelde ze nu in een boek.

Derrek is een koppig, mopperig schaap die best aaibaar is. Hij is snel afgeleid en heeft altijd wel een queeste te vervullen. Bijvoorbeeld, dat gras aan de overkant. Is dat niet sappiger? Dus hoe geraak ik daar? Of: op het einde van die regenboog moet toch een pot goud te vinden zijn? De tocht is uiteraard vervuld met obstakels (in Derkes geval door vuurspuwende trollen, humeurige wespen, een tv-ijkende eekhoorn …) De auteur laat zich volledig gaan en je kan dit niet lezen zonder te grinniken. Al zal deze absurde humor, vorm gegeven door pratende dieren waar alles kan, niet door iedereen gesmaakt worden. Zoals ook de tekenstijl. De kaft zegt daar al heel veel over. Vind je de kaft niet leuk, dan kan je best dit boek terugleggen. De eerder eenvoudige stijl moet je echt liggen. Kan je dit wel boeien, dan ga je waarschijnlijk ook van de verhalen en de tekst genieten.

Inhoudelijk zijn de Julius Zebra-verhalen wel sterker, dus verwacht geen educatieve meerwaarde. Echter, dit vrolijke boek kan zeker in een klasbib thuishoren. Leesplezier gegarandeerd!