De wonderbaarlijke reis van Hupsala Princess

Het luisterspel 'De wonderbaarlijke reis van Hupsala Princess' is een gezamenlijk project van Djapo en 11.11.11. waarmee ze hun klimaatactie in de basisscholen bekend willen maken.
De Hupsala Princess is een luxueus cruiseschip waarop veel beroemdheden maar wat graag inschepen. Ook Lily, Gem en heel wat andere gewone dieren hebben het geluk om op dit schip een tochtje te mogen maken. Maar wat aanvankelijk een luilekkervakantie zou worden, verandert in een heuse nachtmerrie als het schip tijdens een storm in moeilijkheden komt. Kunnen Lily en Gem ervoor zorgen dat ze heelhuids thuiskomen?
Dit luisterverhaal op cd wordt vergezeld van een boekje waarin een aantal fragmenten van het verhaal overgenomen werden. Jammer genoeg kan je het verhaal niet volgen zonder de cd te beluisteren. De fragmenten zijn met weinig samenhang gekozen. Voor de prenten werd gewerkt met een mengeling van realisme en fantasie waarin gespeeld werd met de proporties van de afgebeelde dieren.
Hoewel het verhaal soms licht apocalyptische neigingen heeft, is de luistercd erg leuk om te beluisteren. Ianka Fleerackers schreef het verhaal en las de cd in, en die is best aangenaam om naar te luisteren.
Het is geen luisterboek van het Geluidshuis, maar deze cd is wel een aanwinst in uw collectie en al zeker om een moeilijk onderwerp als klimaatverandering bespreekbaar te maken voor jonge kinderen.