De wentelwens

Sylvie is een meisje met twee hobby’s: voetballen en koken. Jelmer en Baris zijn haar twee beste vrienden en die beoefenen dezelfde hobby’s. Toch kijken de twee jongens de laatste tijd meer op naar Sep, de broer van Sylvie. Hij is iets ouder en speelt sinds kort bij een professionele voetbalploeg.
In haar kookclub vindt Sylvie een luisterend oor bij Trom. Deze leidt de jeugdige kookclub en helpt Sylvie over haar jaloezie heen. Daarvoor maakt hij gebruik van wenskoekjes: verwijzing naar de titel van het boek. Sylvie tracht Trom dan weer te helpen met zijn verliefdheid op een jongedame waar hij niet voor uit durft te komen.
We volgen eigenlijk twee verhaallijnen: enerzijds hoe Sylvie met haar jaloersheid ten opzichte van haar broer omgaat en anderzijds Troms verliefdheid op een lieve dame van een boekenwinkel. Deze twee lopen door elkaar en worden wat onhandig met elkaar verbonden. Jammer, want in het taalgebruik werd wel rekening gehouden met de jonge doelgroep.
Achteraan in het boek vinden we een aantal recepten die in het verhaal gebruikt zijn. Leuk voor de liefhebbers om eens uit te proberen.
De prenten zijn getekende personages soms in combinatie met stukjes stof of fragmenten van foto's. Maar alles oogt teleurstellend braaf en sober.
Dit tweede deel van een reeks kan los van het vorige deel gelezen worden. Niet echt een hoogvlieger.