De vlaggen van de hele wereld

Een handig naslagwerkje van 400 pagina's. Elke dubbele pagina beslaat een land. Aan de rechterzijde vind je telkens de vlag. Aan de linkerzijde krijg je nog wat extra informatie over het land in kwestie. Zo staat er een handig kaartje van de wereld met daarop het desbetreffende land in het rood ingekleurd. Verder nog informatie over het bevolkingsaantal, de naam van de inwoners, de hoofdstad, de oppervlakte, de officiële talen en de munteenheid. Dit dikke boekje met mooie kleurige vlaggen nodigt uit om doorbladerd te worden. De landen zijn alfabetisch gerangschikt. Handig om snel een land terug te vinden dus.

Ik vind het wel een beetje jammer dat er geen vermelding is van het continent waartoe het land behoort. Dit mis ik wel in een naslagwerk voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Zo hadden de werelddelen naar mijn mening eenvoudig op het kaartje aangeduid kunnen zijn. Het viel mij ook op dat de vlag van Kosovo ontbreekt. De overige 195 landen lijken er mij allemaal in te staan. Vergeten? Of bewust eruit gelaten omwille van de problematiek van het land? 

Desalnietemin is dit een fijn hebbedingetje. Iets dat mag rondslingeren. Voor de jonge (en ietwat oudere) globetrotter handig om eens in te bladeren terwijl hij/zij zijn toekomstige wereldreis plant. Je steekt er bovendien nog iets van op!