De verhalen van Opa Eik. Het hart van de draak

Dit is het tweede boek van een reeks van drie. Ook hier zijn de kinderen, Maya en Guus, de verbindingsfiguren tussen de verschillende verhalen die doorheen het kaderverhaal lopen. In dit verhaal keren ze terug naar het bos van Opa Eik om medicatie te zoeken voor hun zieke opa Droes. In het bos ontmoeten ze Ahab en zijn trouwe draak Hu Lung, die hen vergezelt in hun zoektocht naar de gruwelijke Rode Zandsteendraak. De hamvraag is of het hen lukt de gruwelijke draak te verslaan. En of opa Droes zal genezen …
De grootse fantasierijke wereld waar alles zich afspeelt, doet de lezer soms afdwalen van het kaderverhaal. Zo krijg je van het duo Ahab en zijn draak een heel verhaal voorgeschoteld over hoe ze bij elkaar zijn gekomen. Het vergt veel aandacht om echt in het verhaal te blijven, ook omdat het boek zich niet vlot laat lezen. En als je deel 1 gemist hebt, zal je de vele fantasierijke figuren in deel 2 niet kunnen plaatsen.
Vaak worden er fantasierijke elementen en gekke ideeën gecreëerd om te creëren, zonder dat ze bijdragen tot het verloop van het verhaal.