In de Rinkelwinkel

Meneer De Pauw doet, vergezeld van zijn hondje en een vogel, boodschappen. Hij gaat langs bij verschillende handelaars: de bakker, de boekenverkoper, de schoenverkoper, de marktkramer en de apotheker. Tussendoor rust opa nog even uit in het park. Het gedichtje met de woordspelingen “eendje” en “eentje” is een leuke uitdaging voor jonge lezertjes. Daarna winkelt meneer De Pauw verder in de dierenwinkel, de slagerij en de bloemenwinkel. Tot slot toont hij de 'aanwinsten' aan zijn vrouw. Welke lezer weet nog wat opa waar kocht? Ook het laatste rijmpje in het boek moet nog aangevuld worden door de lezer of luisteraar.

Elke winkel krijgt een dubbele bladzijde toebedeeld. Hierop vind je een grappige illustratie, een gesprekje op rijm tussen klant en winkelier, een slogan en een gedicht. Het gesprek is zo opgesteld dat het leuk is om met z’n tweeën te lezen. Spelen met letters, woorden en taal ... het blijft de dada van Riet Wille. Nog niet zo ervaren lezers krijgen toch 'echte' tekstjes, niet de typische schoolboektekstjes uit het eerste leerjaar.

Met dit boek kan je verschillende richtingen uit: voorlezen, zelf lezen, raadspelletjes en zoekspelletjes doen ... Hierdoor zal het een breder publiek aanspreken.