De natuur

6 prenten om naar te kijken, 6 geluiden om naar te luisteren

In dit boekje kan je kennismaken met de natuur. We zien of horen de kikker, de rivier, de vogel, de regen, de zee en de uil. Elk onderwerp krijgt een dubbele pagina toebedeeld. De illustraties zijn wat minimalistisch en lijken wel getekend met een sjabloon. Ze komen nogal kinderachtig over: er is geen perspectief en verkeerde verhoudingen zijn standaard. Alle dieren hebben dezelfde lege, naïeve uitdrukking doordat hun ogen overal hetzelfde zijn: grote zwarte bollen die in het niets staren. Bij elke scène vind je een knopje. Als je er op drukt, krijg je het bijpassend geluid te horen. Dat duurt ongeveer zes seconden. Het geluid van de kikker lijkt wat op een krakende schommelstoel en de regen klinkt hetzelfde als een voorbijrijdende trein.
Het boekje is uitgegeven in een vierkant formaat en heeft dikke geplastificeerde bladzijden. Jammer genoeg zijn de hoeken niet afgerond, wat het toch meteen wat minder geschikt maakt voor de allerkleinsten. Op de laatste pagina zijn alle prenten nog eens in het klein weergegeven. Het kind wordt uitgenodigd om te vertellen wat het op de prent ziet en welk geluid het maakt.
Het geheel is letterlijk erg zwaar, wat het voor kinderhanden moeilijker hanteerbaar maakt. Achteraan in het boek zijn instructies opgenomen in verband met de batterijen die in de rug van het boek zitten. Prentenboekje voor de allerkleinsten met weinig meerwaarde.