De mooiste verhalen van Barbapapa

In deze bundel staan de drie eerste verhalen van de Barbapapa-reeks. Het eerste verhaal 'Barbapapa' vertelt hoe Barbapapa uit grond groeide in de tuin van Annabel en Michiel. De kinderen zijn erg aan hem gehecht maar hun ouders vinden een Barbapapa niet zo handig om in huis te hebben. Trouwens, is hij een mens of is hij een dier? Zo belandt Barbapapa in de dierentuin waar hij doodongelukkig is. De mensen reageren ook op zijn anders zijn. Gelukkig kunnen Annabel en Michiel hun ouders overtuigen om Barbapapa weer thuis te laten wonen.
In 'Barbapapa op reis' wordt hij na een tijdje eenzaam, zo alleen als een Barba. Dus gaan de kinderen met Barbapapa op zoek naar andere Barbapapa's en vooral naar een Barbamama. Na tal van omzwervingen vinden ze een Barbamama in de tuin. Daarna duurt het niet lang of er komen zes leuke Barbakinderen.
'Het huis van Barbapapa' in de tuin is nu te klein, dus gaan ze op zoek naar een nieuwe woonst. Ze proberen verschillende mogelijkheden en eindelijk valt hun oog op een vervallen kasteeltje. Maar de Barba's krijgen af te rekenen met nietsontziende bouwpromotoren. Gelukkig hebben ze hun 'Hup, hup Barba truc', waardoor ze van vorm kunnen veranderen.
Deze boekjes zijn naïef en vertederend, maar er zit ook een vorm van maatschappijkritiek in. De illustraties en de kleuren van de Barba's zijn duidelijk en spreken ook zeer jonge kinderen aan. De geplastificeerde kaft is bestand tegen kinderhandjes. Een geslaagde bundeling!