De kleurenboef

Maak je eigen prentenboek

'De kleurenboef' springt meteen in het oog. Het is een kartonboek met dertien dikke, dubbele pagina’s, maar tegelijkertijd is het ook een kleurboek. De dieren zijn grappig getekend en de vormgeving van het boek nodigt echt uit om aan de slag te gaan. Een fijn concept! Als de kinderen het hele boek hebben ingekleurd, ontstaat er een echt prentenboek om cadeau te geven of om zelf te koesteren.
Het verhaal van de kleurenboef is niet bijster origineel. Overal wordt er fruit en groenten gestolen. Meneer Bruin, Mevrouw Rood en alle andere dieren gaan op zoek naar de dader en stoten op de grijze olifant. Hij bekent dat hij het voedsel overal heeft gestolen om aan zijn kinderen de kleuren te leren. Op het einde van het boek wordt nog eens heel expliciet de moraal herhaald: "Natuurlijk had Meneer Grijs niet moeten stelen, maar het was wél een slim idee om eten in verschillende kleuren te verzamelen."
Door een verhaal over kleuren te kiezen, krijgen creatieve kindervingertjes natuurlijk wel een onweerstaanbare drang om meteen aan het ‘prentenboek’ te beginnen en alle kleurtjes uit de kast te halen!