De herfst van Kleine Gans

Kleine Gans voelt iets in haar lijf en weet er geen blijf mee. Ze gaat te rade bij haar vrienden in het bos. Zo ziet ze hoe bevers, eekhoorns en beren zich voorbereiden op een nieuw seizoen. Ze probeert hen na te apen, maar ontdekt dat haar instinct wel iets helemaal anders in gedachten heeft voor haar.

Zoals de titel doet vermoeden draait het verhaal over de herfst en hoe dieren zich voorbereiden op de winter. Dit is een mooi prentenboek dat heel dankbaar zal zijn in een kleuterklas die rond het thema herfst aan de slag gaat. De typische herfstkleuren geven sfeer en gezelligheid in het ganse boek. Op de kaft zien we de vrolijke kleine gans en wat van haar vriendjes glimmen. Het geheel is een aantrekkelijk boek dat bij jonge lezertjes zeker zal aanslaan. Naast het thema herfst, gaat het verhaal ook over de eigenheid van een persoon. Het is oké om jezelf te zijn. Iedereen is anders en je mag gerust op je buikgevoel vertrouwen.

De tekst is op rijm, wat het aangenaam maakt om voor te lezen. Maar laat je dat niet beperken: je kan gerust de prenten je fantasie laten prikkelen om een eigen tekst te creëren. Of laat je peuter/kleuter hier gerust zijn eigen verhaal van maken. Een fijn boek voor thuis of in de klas.

Over de lente maakten de auteurs eerder het boek De lente van Kleine Beer.