11+ | 2012
Lannoo
ISBN 978-94-014-0166-1
NON-FICTIE , 252 p. , €24.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

De grote Ruimte encyclopedie

“Van alle mensen op aarde hebben er niet meer dan 500 ooit de kans gehad om onze planeet te verlaten voor een ontdekkingsreis door de ruimte. Ook jij kunt nu door ruimte en tijd reizen en een buitenaardse ervaring opdoen.” Zo lees je in het woord vooraf. En deze fascinerende encyclopedie voert je inderdaad langsheen de geschiedenis van de ruimte, de ruimtevaart en -observatie en de eerste ideeën over het heelal. Hoe werkt een raket? Wat zijn zwarte gaten? Is er leven op Mars? Het is een uitgebreid, mooi opgebouwd en goed gestuctureerd geheel.
Alle wetenswaardigheden worden in delen van een dertigtal bladzijden ondergebracht: over het heelal en de observatie ervan, lanceringen en mensen in de ruimte, het zonnestelsel, de aarde, de maan, de zon en de sterren. Af en toe wordt er naar andere bladzijden doorverwezen.
Elke pagina bevat een overvloed aan spectaculair beeldmateriaal, waaronder gloednieuw NASA fotomateriaal. Foto’s worden afgewisseld met een heleboel interessante weetjes en korte stukken tekst in begrijpbare mensentaal. Hoewel er zeer veel beelden en informatie op elke bladzijde staan, is de bladspiegel toch niet overvol. Deze kanjer van een encyclopedie met meer dan 250 pagina’s leest als een boeiend avontuur. Vooraan staat een inhoudsopgave, achteraan een verklarende woordenlijst en een register. Het is een fijn werk om in te bladeren, te lezen en te kijken voor kleine en grote ruimtefans vanaf elf jaar.

Sieglinde Duchateau
Heelal | Ruimtevaart
origineel: Space, A Children's Encyclopedia (Engels) - Joost Zwart (vertaler)