De grote pinguïnreis

Zoek mee met Pim en Paultje

Op reuzegrote platen ga je op zoek naar een gezelschap van zes figuren. Paultje, een dinosaurus, en Slok, een multifunctionele graafmachine, zijn altijd een stapje voor in de grote wereldreis van de familie pinguïn. Kleine pinguïn Pim gaat samen met zijn oma, oom Karel en tante Esmeralda zijn vrienden Paultje en Slok achterna. Het is een heuse zoektocht om alle figuren terug te vinden.

Elke plaat is helemaal vol getekend met een decor van de wereldreis. Naast attributen, waarmee elke pagina propvol staat, zie je overal pinguïns die allemaal erg op elkaar lijken. Slechts met kleine herkenningstekens zoals een halssnoer, een tasje of een bloemetjeskleed kan je de familie pinguïn terugvinden.

Voor de jonge kijkers is het een heuse zoektocht, waarbij ze urenlang plezier kunnen beleven met het zoeken en bekijken van alle details op de overvolle kijkplaten. De illustraties zijn best druk en de felle kleuren zijn overweldigend, er valt zoveel te bekijken. Het boek spreekt de fantasie aan en bevat ook humor: je kan hier en daar grappige tafereeltjes ontdekken. De reis, die je achteraan in het boek kunt volgen aan de hand van een uitgestippelde route, gaat doorheen verschillende werelddelen. Jammer genoeg is de kaart onduidelijk en eigenlijk overbodig.

Kortom, ‘De grote pinguïnreis’ is een plezierige en aantrekkelijke zoethouder voor jonge kijkers.