De grote hummelheisa

De grote hummelheisa is een prentenboek met een onderwerp dat steeds aanslaat bij kleuters: babydiertjes! We gaan in dit boek samen op stap in de dierentuin met de directeur en Egbert de egel. Het is voorjaar en Egel Egbert staat op na zijn winterslaap. Er zijn in de dierentuin waar hij werkt allemaal jonge dieren geboren. Elk gezin lijkt hierdoor wel één of ander probleem te hebben. We starten met de kameleons die hun dochter kiki kwijt zijn. Egbert belooft die te gaan zoeken. Daarna komen we bij de luiaard die zijn eigen kind ook kwijt is, de leeuw die zijn zoon leert brullen, de zeehonden die hun dochter leren zwemmen enzovoort.

Wat leuk is aan dit boek is dat je heel vaak op een bladzijde een hint krijgt over de dieren die je op een volgende dubbele pagina gaat bezoeken. Op elke prent kan je ook kameleon Kiki terugvinden als je goed zoekt. Dat had wat mij betreft wel ergens moeten vermeld worden, want de iets minder enthousiaste ouders kunnen dat misschien niet aan hun kleuter vertellen.

Het boek heeft ook veel tekst voor de doelgroep waarop het gericht is. Dat maakt dat je als ouder al snel gaat samenvatten wat je op de prenten kan zien. Hoewel die niet heel origineel getekend zijn, zijn ze wel een goede leidraad om het verhaal aan op te hangen. Ze helpen zeker wanneer je dit verhaal kort aan je kleuter wil vertellen.