12+ | 2016
Gottmer
ISBN 978-90-257-6097-7
FICTIE , 372 p. , €18,95
gebonden 2e druk
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

De Grijze Jager - De vroege jaren. Het toernooi van Gorlan

John Flanagan (auteur)

Met deze serie verhalen gaat de auteur terug in de tijd, nl. toen Halt wegvluchtte uit zijn thuisland Hibernia waar zijn broer hem trachtte te vermoorden. Halt komt op zijn vlucht de Grijze Jager Crowley tegen en samen reizen ze verder. Ze ontdekken dat ze dezelfde opleiding kregen van Pritchard en daardoor groeit hun band. Wanneer Halt en Crowley in het koninkrijk Araluen aankomen, is Morgarath, baron van Gorlan, bezig met het plannen van een staatsgreep. Eerst wil hij de macht van de Grijze Jagers verzwakken en vernietigen. Halt en Crowley besluiten het korps van de Grijze Jagers nieuw leven in te blazen. Ze zijn van plan kroonprins Duncan op te sporen en hopen hem te overtuigen om een koninklijk bevel uit te spreken tegen Morgarath om te voorkomen dat hij de macht grijpt. Morgarath heeft echter een geheim wapen ontdekt waar niemand tegen opgewassen is …
Alweer een spannend eerste deel van de vervolgserie van de Grijze Jager ‘De vroege jaren’. Opnieuw strijden de Grijze Jagers tegen het kwaad waarbij waarden als vriendschap, trouw en eer belangrijk zijn.

Gert Broeckx
Avontuur
uit de reeks: De Grijze Jager - De vroege jaren , deel 1
origineel: Ranger's Apprentice: The Early Years, Book One: The Tournament at Gorlan (Engels) - Laurent Corneille (vertaler)