De Grijze Jager. De koninklijke leerling

In dit twaalfde deel van de Grijze Jager kunnen we lezen hoe Will zich volledig afsluit van zijn omgeving door het verdriet om het verlies van zijn vrouw Allyss. Zij verbrandde levend nadat de herberg waar ze logeerde in brand werd gestoken door Joris Ruhl, een zware crimineel. Will heeft zich voorgenomen de dood van Allyss te wreken en zet alles op alles om Joris Ruhl te vatten, koste wat het kost. Will wordt echter een verbitterd man.
Arnaud en Cassandra, die nu koning en koningin zijn, hebben één dochter, Madelyn, die rotverwend en tegendraads is. Ze weten zich geen raad meer met haar en roepen de hulp in van Grijze Jager Halt. Die besluit dat Madelyn eens een lesje in nederigheid verdient. Vermits Will alleen maar treurt om het verlies van zijn geliefde Allyss, moet hij zich maar over Madelyn ontfermen. Hij is trouwens haar peetoom. Will weet dat hij dit aan zijn beste vriend niet kan weigeren. Hij neemt Madelyn onder zijn hoede. Madelyn ziet het wel zitten om leerling Grijze Jager te worden onder de naam Maddie. Ze moet al haar hoogmoed en arrogantie laten varen om zich te concentreren op de zware opleiding. Haar ouders hebben zich van haar afgekeerd zolang ze niet kan bewijzen een waardige prinses te zijn. Will spaart Maddie in geen enkel opzicht. De trainingen zijn enorm zwaar maar maken van Maddie een gemotiveerde jonge vrouw op wie Will fier kan zijn. Ze is zijn vertrouwen waardig wanneer blijkt dat ze samen tien verdwenen kinderen moeten redden uit de handen van een kinderlokker.
Weer een spannend verhaal van de Grijze Jager, dat je in zijn ban houdt tot de laatste bladzijde. Vermits Maddie haar opleiding van Grijze Jager wil vervolmaken, zullen we zeker nog verhalen te lezen krijgen met Maddie in de hoofdrol. Ik kijk er naar uit.