7+ | 2016
Van Holkema & Warendorf
ISBN 978-90-00-34988-3
FICTIE , 113 p. , €9.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

De drakenoppasser

Josh Lacey (auteur) Gary Parsons (illustrator)

“Beste oom Mart ... je moet NU meteen in het vliegtuig stappen en hierheen komen! Je draak heeft Josefien opgegeten. Emma was gek op dat konijn!”. Edward, zus Emma en mama zijn al snel ten einde raad als ze een weekje oppassen op de draak van oom Mart. Niet alleen plundert hij de ijskast en keukenkasten op zoek naar eten, overal maakt hij brandplekken en jaagt hij de katten van de buren weg. Zo kan het niet langer, maar waar zit die oom Mart nu? Op geen enkel bericht van Edward antwoordt hij en de paniek slaat toe. Totdat oom Mart het toverwoord ‘chocolade’ terugstuurt en de rust terugkeert. 
Als Edward besluit een tweede keer op draak Ziggy te passen, wacht hem opnieuw een verrassing. Ziggy blijkt immers geen mannetjesdraak te zijn, maar een vrouwtje dat in de kast een ei heeft gelegd. Vol spanning wacht Edward af totdat zijn geduld beloond wordt en een piepklein draakje uit het ei komt. Al snel komt ook de reusachtige papa van het babydraakje op bezoek en wordt het huis opnieuw op stelten gezet door de familie draak ...

Een super grappig verhaal, geschreven in mailvorm van Edward naar zijn oom. De avonturen die hij meemaakt met de draak van oom Mart zijn dolkomisch en lezen supervlot weg. De zwart-witillustraties zetten de gekke avonturen in de verf. Voor minder geoefende lezers vormt dit boek een leuke uitdaging dankzij de tekst in een groot lettertype met een beperkt aantal zinnen per pagina. Er bestaan ook nog twee andere avonturenboeken van deze reeks die zeker aan te raden zijn! 

Annelies Boost
Humor | Draken
uit de reeks: de drakenoppasser , deel 1
origineel: The dragonsitter (Engels) - Merel Leene (vertaler)