De buik van mama

Ik wacht op jou, kom je nou?

Mama verwacht een kindje.  Het hele gebeuren wordt verteld vanuit het perspectief van het verwachtingsvolle zusje, dat zich nieuwsgierig afvraagt hoe de baby het daar wel stelt in die volle bolle buik van mama.
Een heel mooie uitgave waarvan de vormgeving en de fijne illustraties meteen in het oog springen. De tekeningen suggereren sterk hoe een klein meisje aankijkt tegen de zwangerschap van haar mama. Zo heb je de bolle buik die telkens terugkomt op de linkerzijde en steeds wat dikker wordt tot hij meer dan een hele bladzijde omvat. Visueel overweldigend is die bolle buik, zoals dat ook voor een klein meisje het geval is. Bovendien kan je telkens in die bolle buik een luikje omslaan en dan zie je de steeds wat groter wordende baby zitten, in allerlei verschillende houdingen en posities.
Het prentenboek straalt rust, intimiteit en een sfeer van stil genieten uit. Zo zie je het baby’tje gelukkig wezen in die knusse warme bol. Het lange wachten en de vele vragen die een kind zich stelt, komen in de tekst sprekend tot uiting in eenvoudige zinnetjes die zo uit de belevingswereld van een kleuter geplukt zijn: “Mama zegt dat je op je duim zuigt. En dat je in bad gaat in lekker warm water.”
De gevatte tekst, die precies de gedachten verwoordt, is in perfecte harmonie met de eenvoudige pentekeningen met een gevoelig oog voor detail.
Een aanrader voor elk gezin waar een baby op komst is.