De boerderijband

Het is tijd voor een vrolijk liedje op de boerderij. Eén haan roept jullie; twee koeien staan er swingend bij en drie varkentjes dansen in het rond. 'De boerderijband' is een prentenboek uit dik karton met tekst op rijm, grote fleurige maar erg stereotiepe tekeningen en een simpele pop-up achteraan in het boek. Ook is er per dier een geluidsknop. Als je erop drukt, is het dierengeluid en een instrument te horen. Op het einde van het verhaal valt dit alles samen in een versie van het liedje 'Old Mac Donald had a farm'.

Het is de bedoeling dat kinderen heel wat opsteken uit dit boek: tellen tot vijf aan de hand van de dieren (1 haan, 2 koeien, 3 varkens, enz), de boerderijdieren en hun geluid herkennen én de muziekinstrumenten die ze bespelen. De dierengeluiden zijn niet altijd even duidelijk en ik vraag me af of een driejarige het geluid van een triangel kan benoemen.

Achteraan in de omslag zit er een batterij en een luidspreker die naar mijn bescheiden mening veel maar dan ook veel te luid staat.