De blotebillenplons

Op een warme zomerdag besluiten drie vrienden te gaan zwemmen. Hond, Aap en Konijn trekken naar het meertje vlakbij. Hond loopt snel nog even naar huis om wat spullen te halen. Maar wat neem je eigenlijk allemaal mee om te gaan zwemmen?
Het verhaal lijkt wel een langgerekte klucht voor jonge luisteraars. Ze weten al snel wat Hond werkelijk nodig heeft om te kunnen zwemmen, maar hij blijft het vergeten. Alsof hij het met opzet doet! Ik hoor kinderen al roepen “Nee, dat heb je niet nodig, Hond! Neem je …. !”. Ik maak mijn zin hier niet af om de spanning er nog wat in te houden. Hoe ze uiteindelijk het probleem van Hond oplossen, wordt in de titel al meegegeven.
Mij kon het verhaal niet bekoren, toch is er zeker een publiek voor. Het verhaal vertelt letterlijk wat er op de prenten is weergegeven en omgekeerd. Er is weinig ruimte voor fantasie en humor.
De illustraties pasten naar mijn gevoel dan weer wel helemaal bij het verhaal. Ze scheppen een warme, zwoele sfeer op elke pagina die trouwens telkens volledig benut werd. De kleuren zijn warm en niet schreeuwerig. De omslagillustratie vind ik erg mooi
Een zomers prentenboek voor de allerjongste luisteraars.