De Beesten van Grimhart

In de magische wereld Lanica speelt zich het derde en laatste deel af van de verhalen over Podkin Eenoor. Deze boeken zijn steeds als een verhaal dat in een verhaal verteld wordt door een bard. En dit is bij dit laatste boek niet anders, alleen is de bard deze keer gevangen genomen door een groep huurmoordenaars van de stam van de botdansers. Wil de bard overleven, moet hij de legende van de Musmolen vertellen. Hierin spelen de botdansers een rol, en ze willen weten of hij het verhaal wel waarheidsgetrouw vertelt, anders zou de bard wel eens in de wezelput gegooid kunnen worden. En als je weet dat deze wereld bevolkt wordt door konijnen, staat dit gelijk aan de doodstraf.

Door de combinatie van twee kaarten in het boek en een korte proloog, kom je al veel te weten over de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt. Het boek is los te lezen van de andere delen, maar in het begin is het wel even je weg zoeken in deze nieuwe omgeving. Het verhaal is vlot en meeslepend geschreven en het blijft spannend tot op het einde. De illustrator – David Wyatt – zorgde zowel voor een uitnodigende cover als voor mooie paginagrote zwart-wit tekeningen die het boek verrijken.
Kieran Larwood – de auteur – schreef nog een boek “The Peculiars”. Momenteel lijkt het nog niet vertaald in het Nederlands, maar hopelijk staat dit op de agenda. Benieuwd of hij ook in dit verhaal de lezer kan meenemen in de door hem gecreëerde wereld.