De avonturen van Kapitein Onderbroek

Sjors en Harold zijn twee jongeren die graag grappen en geintjes uithalen. Dit tot groot ongenoegen van de directeur van hun school, meneer Krupp.  Meneer Krupp, de gemeenste en knorrigste directeur uit de hele geschiedenis van de Toon Hermans Basisschool, heeft echt de pest aan Sjors en Harolden aan hun grappen. Maar het meest haat hij hun vreselijke Kapitein Onderbroek-strips. Wanneer de directeur erin slaagt om één van hun grappen op video op te nemen is zijn tijd gekomen om wraak te nemen. Zijn wraak zal zoet zijn. Maar  Sjors en Harold geven zich niet zomaar gewonnen!
Het was niet de kaft of het verhaal dat me aansprak om dit boek ter hand te nemen, maar het feit dat er een ‘omsla-no-scoop’ in het boek verborgen zat. En ik wou wel eens weten wat een 'omsla-no-scoop’ was.
Het verhaal is vrij eenvoudig en het is ook heel eenvoudig neergepend. Het lijkt een verhaal dat een achtjarige zelf zou kunnen verzinnen. En dat is juist de doelgroep waarop de auteur mikt! En de humor is ook op hun maat. Het verhaal leest vlot en snel en is opgesmukt met de nodige, lekker baldadige illustraties. Dit zorgt ervoor dat ook kinderen die wat moeite hebben met lezen er niet tegenop zien dit boek te lezen.
De cover spreekt me totaal niet aan. De prent ‘schreeuwt’ je toe.  Maar wetende dat mijn jongste zoon ook soms bizarre voorkeuren heeft wat tekenfilms, prenten en speelgoed betreft, neem ik het er wel bij. De 'omsla-no-scoop’ is echt wel een heel leuk extraatje. Om te weten hoe die werkt, zal je zelf het boek moeten lezen.
Dit boek is zeker geen literair hoogstandje, maar zal jonge lezers zeker kunnen bekoren.