De Amazone

Wow! Wat een prachtige uitgave: in stof, met diepdruk en binnenin zeefdruk met prachtige kleuren en tekeningen ... een echt salontafelboek! Maar ook de inhoud is van hoog niveau.

De Amazone wordt in zijn geheel bekeken: de planten, de dieren, de vissen, de boten, de mensen, de legendes, hoe de waterkringloop werkt en ook de toekomst. Er wordt opgeroepen om bewust te zijn van klimaatveranderingen. De opbouw is ideaal om verschillende onderdeeltjes te ontdekken, met of zonder volwassene. De woordenlijst aan het eind helpt wat moeilijkere begrippen goed te kaderen. 

Auteur Sangma Francis ging op onderzoek uit naar de Amazone en praatte met ecologen, professoren, kunstenaars en botanisten. Ze schrijft fictie- en non-fictieboeken voor kinderen. Als ze niet werkt, dan zwemt ze graag in meren, rivieren en de zee. Illustrator Rômolo D'Hipólito is Braziliaans en leidt een buurttuin met inheemse planten en bloemen. Zijn tekeningen komen dus rechtstreeks uit de realiteit. Verder is hij een bekroond kunstenaar en illustrator, met selecties voor prijzen in Shanghai en Mexico.  

Het boek maakt onderdeel uit van een leerrijke reeks, waarin eerdere boeken over de Everest en over Great Barrier Reef verschenen.