Dansen met Pip

Drie eerder verschenen verhalen over Pip worden hier gebundeld: 'Pip wil dansen', 'Pip heeft pech' en 'Olé, Pip'.

De droom van Pip komt uit. Ze gaat dansen bij Swing! Daar maakt ze veel mee: haar groep leert een leuke dans. En alle ouders komen kijken. Helaas struikelt Pip. Komt dat wel goed? Ook op school swingt Pip erop los. Als de juf bijna jarig is, bedenkt Pip zelf een dans. Fredo speelt erbij op zijn gitaar. Maar als het zover is, wil hij ineens niet meer ...

In dit boek heeft als AVI-niveau E3. Dat wil zeggen dat kinderen ongeveer op het einde van het eerste leerjaar of op het einde van groep 3 dit boek kunnen lezen. Gezien de titel en de onderwerpen kan je dit boek een meisjesboek noemen. Jongens zullen hier niet snel naar grijpen.

De verhaaltjes zijn niet nieuw. De onderwerpen zijn zeer herkenbaar voor meisjes van ca. zeven jaar oud. Voor beginnende lezers zijn illustraties nog belangrijk, om het verhaal te ondersteunen en als motiverende factor. De illustraties zijn kleurrijk maar niet te druk. Op elke bladzijde is er wel iets te zien. Een leuk boekje waarbij je drie verhaaltjes ineens krijgt.