Civil War

Een verhaal uit het Marvel-Universum

De Marvel reeks wordt — na films, stripverhalen, tv-shows en zoveel meer — uitgebreid met een aantal verhalen in boekvorm. “Civil War” is er hier een van.

Na een aanval van de superschurk Nitro, laten heel veel onschuldige burgers het leven. Dit moment is hét moment waarop de lobby ‘voor het bekendmaken van de identiteit en de krachten van alle superhelden en schurken’ gewacht heeft. Sommige superhelden – onder leiding van Tony Stark a.k.a. Iron Man – zijn hier grote voorstander van. Andere superhelden – onder leiding van Captain America – zien dit als een grote schending van hun privacy. En dit is het begin van een epische strijd tussen vroegere vrienden en bondgenoten.

In dit verhaal komen veel verschillende superhelden bij elkaar. Denk aan Fantastic Four, The Avengers, Thor, Spider Man en X-men. Wanneer je niet veel weet over de karakters van Marvel uit vorige films of strips, kan het verhaal best verwarrend worden. En eigenlijk is het verhaal niet nieuw, maar de uitgeschreven versie van de Marvel film. Soms merk je dat het niet altijd zo eenvoudig is om beelden om te zetten in woorden, maar meestal wordt het verhaal duidelijk en enthousiast geschreven. Fijn voor fans van Marvel, maar misschien geen ideaal startpunt voor nieuwkomers in de reeks.