Circus!

Een zoek- en ontdekboek

Dit groot formaat (40 cm) kartonnen kijkboek geeft een klassieke voorstelling van het gebeuren voor, tijdens en na een circusvoorstelling in de stad. Het is een ouderwets, traditioneel circus met een optocht van kleurrijke woonwagens en dieren en de vertrouwde acts. Het geheel straalt een familiale, gezellige sfeer uit. De vele grappige details prikkelen de fantasie van de kleuter. De aankomst van een circus is nog altijd een magisch gebeuren. Welk kind droomt er niet van om het circus van nabij mee te maken?
Op zeven overvolle prenten over twee pagina's kan je het gebeuren volgen. Als je goed kijkt, merk je dat er zich talrijke kleine verhalen tegelijk afspelen, bv. de dief die een portefeuille steelt en door de politieagent geklist wordt. Op elk plekje van iedere plaat gebeurt er wel iets bijzonders en elke situatie is verzorgd getekend en tot in de kleinste details weergegeven. Kinderen zullen eindeloos kunnen kijken naar de veelheid van figuren en acties. De leden van de grote circusfamilie worden op de achterkant nog eens afgebeeld en daar krijgen ze ook een naam. Handig bij het vertellen!
Dit prentenboek straalt vrolijkheid en humor uit. Het spreekt de fantasie aan en laat de kijker wegdromen over het magische circusgebeuren.